“Waarom moeten we als bedrijf of organisatie veranderen? Het gaat prima zo!”  Een veelgehoorde opmerking. Maar of jij nu verandert of niet, de hele wereld verandert constant en in een steeds sneller tempo. Slimme ondernemers omarmen ontwikkelingen. Zij durven het aan om te experimenteren en proberen nieuwe ideeën uit. Zo ook in jouw omgeving. Ben je benieuwd wat innovatie jou kan opleveren? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Innovatie, what’s in it for me?’ op 25 augustus in Raalte tijdens de Boerendag van Stöppelhaene.

Het programma
Wij ontvangen je graag met een lunch in de Leeren Lampe. Daarna start het inhoudelijk programma, waarin trendwatcher Ruud Veltenaar je meeneemt naar de veranderende toekomst. Zijn heldere visie op de toekomst is uniek, aanstekelijk en verfrissend!

Na de pauze start het interactieve gedeelte waarin Annechien ten Have (melkveehouder, akkerbouw, Nuffield Scholarship 2014), Martina Florians (kunstenaar, Agro Meets Design) en Pieter Koonstra (melkveehouder) hun visie geven op stellingen rondom het thema innovatie. Neem je smartphone mee om te reageren op de stellingen in het debat!
Het programma wordt afgesloten met een netwerkborrel. Daarna kun je de ROJA bezoeken op het Stöppelhaene-terrein voor de verkiezing van de ondernemer van het jaar in Raalte.

Innovaties horen, zien en proeven!
Tijdens deze inspirerende bijeenkomst wordt er niet alleen gesproken over innovatie; je kunt het ook beleven. Tijdens de lunch, in de pauze en tijdens de netwerkborrel zijn er diverse innovaties te bekijken en kun je informatie krijgen over financieringsmogelijkheden. Bij de netwerkborrel bieden ondernemers uit de regio je innovatieve hapjes aan.

Overzicht programma en locatie
12.00 uur             Ontvangst met lunch in de Leeren Lampe, Almelosestraat 2 in Raalte
13.00 uur             Start inhoudelijk programma onder leiding van dagvoorzitter Roland Kip, directeur LTO Noord
13.00 uur             Welkom door Ben Haarman, voorzitter LTO Noord regio Oost
13.10 uur             Interview met Eddy van Hijum, gedeputeerde provincie Overijssel, Martijn Dadema,
burgemeester van Raalte en André Jansen, directeur Maan Group
13.25 uur             Gastspreker Ruud Veltenaar geeft zijn verfrissende kijk op de veranderende toekomst
14.10 uur             Pauze
14.30 uur             Debat over innoveren, waarom en hoe?
15.30 uur             Afsluiting
15.35 uur             Netwerkborrel met innovatieve hapjes
16:30 uur             ROJA

Aanmelden
Meld je aan door een email te sturen. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Deze vierde editie van het ‘boerendag-event Stöppelhaene’ wordt georganiseerd door het Agri & Food Innovatiecluster Regio Zwolle in samenwerking met gemeente Raalte, Stichting Stöppelhaene, LTO Noord, provincie Overijssel, De Kracht van Salland en Landstede MBO Raalte.

Mede mogelijk gemaakt door Booijink Veevoeders, Rabobank Salland, gemeente Deventer en Maan Group