Verse producten in de winkelstraat

22-09-2016

Afbeelding: Joyce Lamers

Het Agri&Food Innovatie Cluster Regio Zwolle helpt ondernemers met innovatieve ideeën om deze te realiseren. Dit doet ze onder andere door het stimuleren van samenwerking waarbij een win- win resultaat te behalen is. Een goed voorbeeld is ‘t Vershuus, waarbij producten van de aangesloten boeren direct verkocht worden aan consumenten.

Eén van de ondernemers die met een vraag bij het innovatiecluster aanklopte is Johan Laarman. Hij richtte samen met andere ondernemers de boerderijwinkel ’t Vershuus op. Dit is een fysieke winkel waar verschillende agrariërs uit de buurt verse producten verkopen. Momenteel zijn dit groente- en fruitboerin Joyce Lamers, pluimveehouder Laarman en melkveehouder Schoonvelde, die gezamenlijk een succesvolle winkel hebben.

Om tot deze winkel te komen is er veel overleg geweest tussen de ondernemers onderling en met innovatieadviseur Petra van den Hengel: “De kracht zit hem er in dat we een kleine groep ondernemers hebben begeleid, en ondertussen activiteiten samen opgepakt zijn. Zo zijn deze ondernemers bijvoorbeeld met elkaar naar andere boerderijwinkels gaan kijken, naar de makelaar gegaan en zijn ze samen op excursie geweest naar Rotterdam.”

foto-vershuus-joyce-lamers

Afbeelding: Joyce Lamers

De boerderijwinkel is er volgens Laarman een met verse producten voor de eerste levensbehoeften: “Hierbij valt te denken aan aardappelen, vlees en zuivel. Door met verschillende ondernemers uit de regio samen te werken, hebben we onze krachten kunnen bundelen. Zo hoeft een klant niet naar al onze bedrijven om verse producten aan te kunnen schaffen. Nu we samen één verkooppunt hebben, scheelt dit de consument ook nog eens behoorlijk wat reistijd.”

Het Agri&Food Innovatie Cluster Regio zwolle heeft de mogelijkheid tot samenwerken ondersteund en ondersteund bij het op de voorgrond zetten van verse voeding voor de consument. Meer informatie over ‘t Vershuus vindt u op de website van ‘t Vershuus.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 20 20 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.