Animal Life Plus

Een manier om fijnstof én geur tegen te gaan. Dat is waar de zes ondernemers van Animal Life Plus zich onder andere mee bezighouden. Vanuit de overtuiging dat goede reiniging en hygiëne bijdragen aan een betere gezondheid voor mens en dier.

De werking
In plaats van problemen achter in de keten aan te pakken, grijpen ze bij Animal Life Plus naar eigen zeggen problemen direct bij de bron aan. Het begint met een eenvoudige schoonmaak van de wanden en vloeren van de stal met Animal Life Plus Clean. Vervolgens neemt het automatische sproeisysteem met Animal Life Plus Spray het over. De mogelijkheden die de natuur biedt voor het schoonmaken en schoonhouden van dierenverblijven, zijn in volle ontwikkeling. Behalve een frisse schone stal, melden gebruikers volgens het initiatief onder andere de volgende voordelen: daling van het ammoniak, minder stalstof, schonere stallen, minder schoonmaakwater nodig en bovendien minder schoonmaaktijd en een prettiger werkomgeving.

Onderzoek en ondersteuning
Het Agri & Food Innovatiecluster heeft Animal Life Plus geholpen bij de subsidieaanvraag ‘Kennisondersteuning agro en food in Overijssel’, alsmede bij de aanvraag en het strategisch advies van een proof-of-concept om fijnstof en geur in en buiten de stal te verminderen.

De eerste studie met het systeem dat er voor gebruikt wordt, het Micro Balans Systeem, toont aan dat het dierenwelzijn verbetert en de hoeveelheid ammoniak en fijnstof vermindert in varkensstallen. De volgende stap is dit te onderzoeken voor gebruiken in kippenstallen.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 20 20 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.