Een dag vol interessante ontmoetingen en verrassende, innovatieve bedrijfsbezoeken: dat is de afdronk van donderdag 6 december. Deze dag bezochten acht Franse ondernemers onder leiding van Edwin ter Burg van Trade Office en Petra van den Hengel van Agri & Food Innovatie Team van Kennispoort Regio Zwolle een aantal bedrijven in de regio Zwolle. Edwin en Petra kijken tevreden terug.

,,Het was een geslaagde dag”, laat Edwin weten. ,,De bedrijven die we bezochten, hebben de Franse ondernemers veel inspiratie gegeven. Zo liet de Van der Staay Group zien hoe zij wekelijks een paar miljoen maaltijdsalades verwerken en vertelden zij ons over de proeftuin rond het verticaal kweken van sla. In de middag bezochten we Tolsma. Een bedrijf dat de opslag van onder andere aardappels, uien en bieten monitort en reguleert.” Vervolgens liet Agrifac zien hoe je heel specifiek gewasbeschermingsmiddelen kan toedienen met GPS-gestuurde machines”, vult Petra aan. ,,Heel interessant allemaal en het sloot goed aan bij de interesse van de Franse ondernemers. Zij houden zich bezig met Agri en Food en wilden meer weten over Agrorobotics. Daar hebben wij de Nederlandse bedrijven bij gezocht”, aldus Petra.

Aangenaam verrast over innovatiekracht

Tijdens de dag ontstonden er meteen al interessante ideeën voor samenwerking. Zo was er een softwareontwikkelaar die geïnteresseerd was in een samenwerking met Agrifac. Ook gaven de ondernemers aan dat ze aangenaam verrast waren over de innovatiekracht van de bezochte bedrijven. ,,Dat was goed om te horen”, zegt Petra. ,,De ondernemers waren echt onder de indruk en vonden de bedrijven die we bezochten zeer innovatief. Reden om volgend jaar een vervolg te geven aan deze dag.”

Matchmaking

Dat beaamt Edwin. Hij is al samen met Petra en met Business France, de organisatie die deze delegatie geïnitieerd had, aan het brainstormen over de manier waarop er een vervolg gegeven kan worden. ,, We hebben nu gezien dat een gezamenlijke aanpak vanuit Agri & Food en Trade Office loont. Daarom pakken we ook het vervolg gezamenlijk op”, zegt Edwin.  ,,We denken aan matchmaking”, vult Petra aan. ,,Want we  zagen nu al een-op-een interesses ontstaan. We gaan kijken of we die mensen aan elkaar kunnen koppelen. Daar kunnen mooie samenwerkingen uit ontstaan. Een leuke opdracht voor ons in het volgend jaar. Ik kijk er naar uit om dit samen met Trade Office op te pakken.”

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 20 20 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.