Agri & Food Team traint studenten in brainstormtechnieken

20-03-2019

Brainstormen, hoe doe je dat effectief? Hoe kom je daadwerkelijk tot originele, nieuwe ideeën? Tweedejaars studenten Bedrijfskunde van Aeres Hogeschool kregen tips & tricks van Innovatieadviseur Petra van den Hengel. In opdracht van ‘de Lelystadse Boer’ werden 26 studenten uitgedaagd om vanuit diverse strategische vraagstukken innovatieve ideeën te presenteren en vervolgens verder uit te werken. Om tot ideevorming te komen heeft Petra hen een inspiratieworkshop gegeven en geholpen met diverse technieken, zoals het divergeren en convergeren.

Win-win situatie

Bij het ‘divergeren’ gaat het om het creëren van zoveel mogelijk ideeën. Kwantiteit gaat dan voor kwaliteit. ,,Out of the box denken, daar draait het in deze fase om”, legt Petra uit. ,,Dan kom je tot de meest innovatieve ideeën.” In de convergeerfase start het bundelen van de ideeën en haal je de beste eruit om mee verder te gaan. ,,De studenten pikten dit supergoed op”, zegt Petra. ,,Met een tevreden opdrachtgever hebben we dit deel van de module afgesloten. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en ondernemer en de rol van Kennispoort hierin”, vindt Petra. ,,De studenten zijn een ervaring rijker en de Lelystadse Boer heeft een paar mooie, nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan.”

De Lelystadse Boer is een groep van 70 boeren rondom Lelystad Airport. Zij willen straks, als de luchthaven operationeel is, kansen pakken en samen met het vliegveld, de gemeente en het businesspark mooie (agro)projecten realiseren rond duurzaam ‘boeren’.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 20 20 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.