Het Beste idee van varkensland heeft tot doel de Nederlandse varkenssector aan te zetten tot het ontwikkelen van innovatieve concepten waarmee dier en mens letterlijk en figuurlijk beter kunnen leven. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op dinsdagavond 28 mei. Het gekozen thema dit jaar is Dierenwelzijn. Varkenshouders en andere bij de sector betrokken bedrijven of personen kunnen nu hun ideeën, initiatieven, concepten en oplossingen voor een bepaalde vraag of kwestie indienen. In april selecteert de jury, bestaande uit POV, Rabobank, en twee varkenshouders welke vijf ideeën doorgaan naar de finale. Daar mogen de finalisten hun aanpak pitchen. Wie ideeën heeft, een innovatieve visie of goed plan heeft rondom dierenwelzijn kan dit indienen via de website: www.hetbesteideevanvarkensland.nl

Masterclass voor vijf finalisten

“We gooien de finalisten overigens niet zo in het diepe”, aldus Ellen de Lange van VKON. “Samen met een team van deskundigen helpen wij bij het verder ontwikkelen van het idee. Zo volgen de vijf kandidaten een ‘Masterclass Innovatie’ en worden zij door Kennispoort Regio Zwolle getraind in presentatie skills. Tijdens de Masterclass, op 8 mei 2019, leren zij het idee in een businessmodel vorm te geven. Ondernemers uit de praktijk geven daarbij adviezen en ondersteuning. Alles is erop gericht om de varkenshouderij te bewegen om kansrijke concepten en ideeën te ontwikkelen. Tegelijkertijd zien we het als opdracht om het publiek en de consument op de hoogte te houden van innovaties die ten goede komen van dier en mens. Met het gekozen thema dierenwelzijn zullen we er zeker in slagen ook het publiek te verrassen”, aldus Ellen de Lange.

Ontstaan van Het beste idee van Varkensland

Het evenement is in Overijssel ontstaan op initiatief van Coöperatie Varkensartsen en het Open Innovatiecentrum VKON. Dankzij steun van een vijftal partners – Rabobank, LTO Noord, de POV (Producenten Organisatie Varkenshouderij), Kennispoort Regio Zwolle (stimuleert en ondersteunt ondernemers bij de ontwikkeling van innovatieve ideeën) en de provincie Overijssel – rolt deze ‘innovatiewerkplaats’ landelijk uit. Ook werkt Het Beste Idee van Varkensland samen met de Slow Food Youth Network Academie: een interactief lesprogramma voor jonge mensen die actief zijn in de voedselsector. Vijf academici richten zich op de vraag hoe de varkenssector het brede publiek aan zich verbindt.

Idee? Dien het in!

Wie ideeën heeft, een innovatieve visie of een goed plan heeft, kan dit indienen via de website: www.hetbesteideevanvarkensland.nl

De finale vindt plaats op dinsdag 28 mei. De locatie wordt in een later stadium bekend gemaakt.

 

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 20 20 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.