Grande finale ‘Het beste idee van Varkensland’ in zicht

16-05-2019

Op dinsdagavond 28 mei 2019 vindt de vierde editie van het evenement ‘Het beste idee van Varkensland’ plaats. Het evenement is een wedstrijd van de Nederlandse varkenssector, die de sector wil aanmoedigen om innovatieve ideeën te ontwikkelen. Het thema van dit jaar is dierenwelzijn. Om de innovaties naar een nóg hoger plan te tillen en om op de finaleavond maximaal kans te kunnen maken om te winnen, volgden vijf finalisten op 9 mei diverse masterclasses.

De masterclasses
Deze dag stond volledig in het teken van verbetering en aanscherping van hun innovatie, inclusief de voorbereiding voor de finale. Zo werden de vijf finalisten door experts in diverse vakgebieden getoetst op hun verdienmodel, mediavaardigheden, kennis over dierenwelzijn en zij werden geholpen met het voorbereiden van een goede pitch. Een inspirerend programma, waarin de kandidaten elkaar in een gemoedelijke sfeer wisten te enthousiasmeren.

Iedereen kan innoveren
Nog een paar weken te gaan, voordat de finalisten hun idee aan varkenshouders, dierenartsen, studenten, sectorpartners en betrokkenen tijdens de wedstrijd van de Nederlandse varkenssector mogen presenteren. Petra van den Hengel, innovatie adviseur Agri & Food binnen Kennispoort Regio Zwolle, begeleidde samen met Mart Bloemendal van de Rabobank, de masterclass sessie ‘Verdienmodellen’. Ze vertelt: “Elke ondernemer en innovatie heeft weer zijn eigen uitdaging. Het mooie van deze masterclass is dat hun idee vanuit diverse invalshoeken werd belicht en een helder beeld van de diverse mogelijkheden in verdienmodellen gaf. Ik heb vandaag fantastische ideeën gehoord. Mooi om te zien hoe hierin steeds meer een verbinding wordt gelegd tussen de bedrijfsvoering en de consument”.

Finale
Ben je benieuwd naar de ideeën en finalisten? Meld je dan nu aan voor ‘Het beste idee van Varkensland’ via https://hetbesteideevanvarkensland.nl/aanmelden/gasten/. Het evenement vindt plaats op dinsdag 28 mei 2019 in het Akoesticum in Ede.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 20 20 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.